Het bedrijf DD Spiritueux werd opgericht in oktober 2006 na 2 jaar intensief onderzoek.

Aan de basis van de oprichting van ons bedrijf ligt een carrièreswitch, de zoektocht naar nieuwe uitdagingen en de zorg om kwaliteitsproducten te creëren op basis van edele basisgrondstoffen. Mireille De Beerse en Christophe Deligny delen hun passie voor de promotie van Waalse artisanale producten. De boekhoudkundige achtergrond van de ene en de ervaring en expertise in de agro-voedingssector van de andere vormden de ideale combinatie om DD Spiritueux op te richten. Sindsdien werden diverse, unieke producten gecreëerd… het werd het begin van een avontuur met als doel eeuwige creaties te ontwikkelen.

Onze echte start was tijdens het ‘Salon des Arts-Ménagers’ à Charleroi in 2006 waar we een zoete ratafia voorstelden met Vieux Marc de Champagne op basis van perzik, meloen, framboos en een jenevers op basis van limoen; ananas-kokos; appel-peer; violet en pruim. Eén jaar later, werd het gamma van ratafia’s en jenevers uitgebreid met de volgende smaken: ananas, rode vruchten, passievruchten en appel-kers.

In augustus 2007, creëren we een gamma van cocktails: rum op basis van hibiscusbloemen en de 1ste Belgische mojito! Met deze mojito staan we in de kijker op de beurs ‘Horécatel’ in 2008. De concurrentie is verbaasd en haast zich jammer genoeg om ons product te kopiëren en op grote schaal te verdelen.

Eind 2007 brengen we verschillende gepersonaliseerde smaken in productie: ‘la cornouille’ voor ‘La Confrérie (broederschap) de Wandalino’, ‘le shake down’ voor de Rally van de Condroz, Cavalcade voor de kwekerij van Thudinie in Henegouwen en ‘le Coeur de Cuberdon’ voor de traditionele snoepjes…

In april 2008 bereiken we een doorbraak. Onze jenever op basis van cuberdonsnoepjes (rode neuzen) wordt als ‘uitzonderlijk goed product’ voorgesteld door ‘La Nouvelle Gazette’.

In 2009 staan twee belangrijke zaken centraal: creatie van/zoektocht naar nieuwe producten en de vermindering van onze productiekosten.

In 2010 worden zes nieuwe producten gemaakt op basis van melkroom: witte chocolade, speculaas, hazelnoot, koekjes, cacao en peperkoek.

Voor de feestdagen worden twee nieuwe digestieven gecreëerd: Peer en Appel-kaneel op basis van cognac.

In 2012 staat Christophe Deligny alleen aan het roer van het bedrijf. De Buzz en Bubble fraise zien het levenslicht onder de vorm van ‘3 in 1’ aperitief.

Vandaag bestaat ons productengamma uit niet minder dan 48 producten. Hier blijft het echter niet bij, er staan verschillende projecten op stapel in 2013!